Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 573.7
Складові

Приготуйте тісто для хачапурі. Підігрійте воду до 36°C. Перелийте в миску та додайте сухі дріжджі. Перемішайте та накрийте чистим рушником. Залишіть на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

Додайте сіль та цукор, перемішайте. Всипте борошно і ретельно вимісіть. Влийте олію. Вимішуйте тісто хачапурі протягом 10 хвилин. Воно має стати м'яким, але не прилипати до рук.

Сформуйте з тіста кулю. Затягніть верх миски плівкою і зробіть у ній кілька проколів ножем. Залишіть у теплому місці на 1,5 години. Тісто має збільшитися обсягом у півтора рази.

Приготуйте начинку із бринзи для хачапурі. Петрушку та кріп вимийте, ретельно обсушіть паперовим рушником. Грубі стебла видаліть. Листочки дрібно наріжте.

Спробуйте бринзу. Якщо вона дуже солона, помістіть сир у миску з молоком і приберіть у холодильник на 2 години, після чого розімніть вилкою. Якщо бринза приємна на смак, просто розкриш її в миску. Додайте яйце і перемішайте. Поперчіть до смаку. Додайте зелень і знову перемішайте.

Тісто викладіть на робочий стіл, припилений мукою, і розділіть на 5-6 частин. Кожну розкачайте в тонкий коржик. На середину кожної викладіть начинку з бринзи та зберіть над нею краї тіста. Защипніть.

Переверніть вироби і розкотіть у товсті коржики. Викладіть на застелене пергаментом деко. Змастіть невеликою кількістю розтопленого вершкового масла. Випікайте близько 25 хвилин при 180°C. Готові хачапурі змастіть вершковим маслом, що залишилося.