Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 376.9
Складові
Спершу зробіть соус для подачі. Дуже дрібно наріжте кріп, посоліть. Змішайте з маслом і йогуртом/сметаною, поперчіть, поставте в холодильник.
Очистіть перці від серцевини та тонко наріжте м'якоть. Нагрійте трохи олії в сковороді і на сильному вогні швидко обсмажте перці, нехай просто стануть трохи м'якшими, 2 хв. Остудіть, змішайте з яйцем та жовтками, посоліть, поперчіть.
Змішайте борошно та крохмаль. Натріть кабачки на великій тертці і відразу змішайте з крохмалем і борошном. Якщо всі шматочки кабачка будуть покриті цією сумішшю, сік майже не виділятиметься.
Спочатку змішайте половину кабачків із половиною солодкого перцю з яйцями (це теж потрібно, щоб тісто під впливом солі не стало надто рідким).
На середньосильному вогні розігрійте сковороду з олією (а краще дві, щоб процес йшов швидше). Смажте невеликі тонкі оладки – спочатку без кришки, а як перевернете, то під кришкою – до впевненої рум'яної скоринки з обох боків. Якщо в процесі обсмажування тісто потече, додайте трохи борошна.
Точно також досмажте оладки з суміші овочів, що залишилася. Подавайте теплими, з йогуртовим соусом.