Розмір порції 317,2
Порції 12
Складові

Підготуйте усі інгредієнти за списком. Яйця, вершкове масло, згущене молоко заздалегідь вийміть із холодильника. Масло має стати м'яким та податливим.

Яйця з'єднайте із цукром у глибокій ємності. Збийте міксером чи блендером у пишну піну. Маса повинна посвітлішати і збільшитися в обсязі щонайменше в 2 рази.
Продовжуючи збивати, додайте розм'якшене вершкове масло, згущене молоко. Потім, продовжуючи збивати, викладіть сметану. Повинна вийти однорідна маса.

Апельсин ретельно вимийте, обсушіть. Цедру натріть на дрібній тертці. З половинки фрукта відіжміть сік. Викладіть цедру та сік у тісто і ретельно перемішайте.

Борошно просійте через сито з розпушувачем і всипте порціями ретельно перемішуючи після кожної. Повинне вийти гладке однорідне, досить рідке тісто.

Духовку нагрійте попередньо до 180 °С. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, посипте борошном. Надлишки струсіть. Тісто влийте у форму. Розрівняйте лопаткою. Випікайте кекс протягом 45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.

Для глазурі змішайте цукрову пудру із апельсиновим соком. Якщо вийшла надто солодка – додайте трохи лимонного соку. Кекс остудіть, а потім покрийте глазур'ю.