Порції 24
- Кількість на порцію
- Калорії 86.1
Складові
Ягоди переберіть, видаліть сміття, гілочки і викиньте зіпсовані плоди. Кизил викладіть у сито і добре промийте прохолодною проточною водою. Обсушіть на кухонному рушнику.
Ретельно вимийте 2 трилітрові банки з милом або содою, а потім простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом: у мікрохвильовій печі або на пару.
Ягоди розкладіть по банках приблизно порівну. У каструлю влийте фільтровану воду і закип'ятіть. Потім розподіліть по підготовленим банкам і накрийте кришками. Залишіть настоюватись на 20 хвилин.
З банок злийте воду назад у каструлю за допомогою кришки з дірками. Додайте цукор і закип'ятіть. Варіть 5-7 хвилин, доки цукор повністю не розчиниться.
Влийте у кожну банку з кизилом по 35 мл лимонного соку. Його можна віджати з лимона, або використовувати концентрований покупний сік. З каструлі акуратно розлийте підготовлений сироп по банках так, щоб він доходив до «плічок» і закупоріть стерилізованими кришками.
Банки переверніть догори дном, укутайте ковдрою або пледом і залиште так до повного остигання. Потім зберігайте компот у темному прохолодному місці трохи більше року.