Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 44.5
Складові
Переберіть яблука. Добре промийте чистою водою. Викладіть у глибоку ємність. Залийте гарячою водою, а краще окропом і залиште на 15 хвилин. Відкиньте на друшляк.
Курагу також промийте теплою водою, потім переберіть. Викладіть в іншу ємність і залийте окропом або гарячою водою. Залишіть настоятись 15 хвилин.
Переберіть родзинки. Промийте чистою теплою водою. Викладіть у заздалегідь підготовлену глибоку ємність і залийте окропом. Залишіть на 15 хвилин. Відкиньте на друшляк.
Усі підготовлені сухофрукти ретельно промийте ще раз, потім викладіть у каструлю для компоту та залийте чистою питною водою. Компот із родзинок, кураги та яблук закип'ятіть. Варіть на невеликому вогні близько 10-20 хвилин.
Всипте цукор (можна використати звичайний, коричневий, а краще замінити медом). Приправте компот порошком кориці, а потім перемішайте ополоником.
Компот варіть на невеликому вогні протягом 5-10 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Залишіть на плиті. Напій щільно накрийте кришкою та залиште на 10–15 хвилин. Розлийте по склянках.