Порції 10
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bd94004f.jpg)
Підготуйте вишню. Перш за все, вимийте плоди та обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Видаліть кісточки за допомогою спеціального пристрою, гострого ножа або шпильки.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b293bca0.jpg)
Перекладіть підготовлену вишню в широку миску чи сотейник. Розімніть плоди товкачем або пробийте занурювальним блендером. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Періодично знімаючи ложкою піну, варіть на слабкому вогні 20 хвилин.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bdf3f204.jpg)
Додайте цукор і перемішайте. Знову доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин, також періодично знімаючи ложкою піну. Вишнева маса має загуснути.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b3113c5f.jpg)
Відразу ж покладіть вишневий конфітюр у сухі стерилізовані банки. Закупорьте їх кришками і переверніть на складений вдвічі рушник. Дайте повністю охолонути.