Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 47
Складові
Підготуйте усі продукти за списком. З банки з ананасами злийте сироп. З половинки апельсина за допомогою соковижималки для цитрусових відіжміть сік.
У сотейнику з'єднайте кетчуп, апельсиновий сік, соєвий соус, рисовий оцет та цукор. Почніть нагрівати на невеликому вогні та доведіть його до кипіння.
В окремій невеликій мисці розведіть крохмаль з ананасовим соком, ретельно перемішайте, розбиваючи грудочки, що утворилися. Повинна вийти однорідна рідина.
Консервовані ананаси наріжте невеликими кубиками. Викладіть у сотейник до соусу та продовжуйте варити ще близько 1-2 хвилин, періодично помішуючи.
Тонким струмком, не перестаючи перемішувати, почніть вливати ананасовий сік з розведеним крохмалем. Доведіть до кипіння та варіть близько 20-30 секунд.
Соус зніміть з вогню та остудіть. Він вийде досить в'язким, але при цьому текучим. Потім перекладіть його в соусник і подавайте до м'яса, риби чи птиці.