Ніжне розсипчасте пісочне печиво із шоколадом

Харчова цінність

Порції 60


Кількість на порцію
Калорії 212

Складові

1

Покладіть вершкове масло кімнатної температури в чашу міксера, додайте цукрову пудру і сіль, і збийте на високій швидкості до стану легкого крему. Періодично зупиняйте міксер та збирайте лопаткою масло зі стін миски. Наприкінці додайте ванільний екстракт.

2

Просійте борошно і висипте до збитої олії. На низькій швидкості міксера швидко змішайте борошно з олією. Не вимішуйте тісто, досить просто перемішати.

3

Додайте в тісто шоколадні краплі і перемішайте лопаткою.

4

Розділіть тісто навпіл, з кожної частини сформуйте циліндр діаметром 4 см. Загорніть тісто в плівку та заберіть у холодильник мінімум на 1 год.

5

Застеліть листи папером для випічки. Розігрійте духовку до 175 °С.

6

Дістаньте половину тіста і наріжте на кружки завтовшки 6-8 мм. Розкладіть на деко на невеликій відстані один від одного. Випікайте печиво 7 хв., потім поміняйте деко місцями і печіть ще 5-8 хв. Печиво має залишитися світлим, краї трохи затвердіти.

7

Остудіть печиво на деко і лише потім перекладіть на блюдо. Випікайте другу порцію тіста.

8

Розламайте шоколад на шматочки і розтопіть на плиті або мікрохвильовій печі (імпульсами по 10 секунд, щоразу перемішуючи).

9

Занурюйте печиво одним кінцем у шоколад і викладайте на решітку. Залиште до висихання. Таке печиво потрібно зберігати у герметичній коробці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.