Овочевий плов із перловки

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 431.3

Складові

1

Очистіть моркву та наріжте великою соломкою. Очистіть цибулю і наріжте тонким пір'ям. Очистіть солодкий перець від серцевини, наріжте соломкою. Кабачок наріжте кубиками 2 см. Роздавіть, очистіть і подрібніть часник.

2

Насипте перловку у сухий казанок або у велику глибоку сковорідку. Поставте на середньослабкий вогонь і обсмажуйте, весь час помішуючи, щоб не пригоріло, до потемніння приблизно 8 хв.

3

Великою ложкою викладіть перловку в миску. У казанок влийте олію, покладіть цибулю, обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 5-7 хв.

4

Додайте моркву та перець, обсмажуйте все також на сильному вогні, помішуючи, 10 хв. Морква має стати трохи м'якою.

5

Додайте часник, кабачки, зіру та коріандр, обсмажуйте 2 хв. Всипте смажену перловку, перемішайте. Влийте 1 л окропу, посоліть. Знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого, закрийте кришкою.

6

Варіть плов, не відкриваючи кришку, 30 хв. Потім спробуйте – перловка має бути м'якою, але злегка пружною, не перевареною. Якщо вона тверда, підлийте гарячої води і варіть ще 5-10 хв. Подавайте плов гарячим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.