Паста болоньєзе, класичний рецепт

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 1041.9

Складові

1

Підготуйте інгредієнти соусу болоньєзе. Вимийте м'якоть яловичини, наріжте невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Можна подрібнити у блендері.

2

Цибулю та часник для болоньезе очистіть, потім наріжте. Моркву вимийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Селеру вимийте і почистіть. Наріжте дрібними кубиками.

3

У сотейнику з товстим дном нагрійте оливкову олію. Викладіть підготовлені овочі і, помішуючи, смажте на середньому вогні до золотистого кольору (близько 10 хвилин).

4

Додайте в сотейник до овочів подрібнену м'якоть яловичини і смажте, розбиваючи столовою ложкою грудочки. Періодично перемішуйте, щоб інгредієнти болоньєзе не пригоріли.

5

Влийте в сотейник із м'ясом та овочами червоне сухе вино. Доведіть до кипіння на сильному вогні і готуйте, доки не випарується алкоголь. Це триватиме 5-7 хвилин.

6

Додайте нарізані або протерті помідори, посоліть і поперчіть. Перемішайте і доведіть соус болоньєзе до кипіння. Вогонь зменшіть до мінімального. Закрийте сотейник кришкою.

7

Тушкуйте болоньєзе 4 години. За цей час періодично помішуйте його, за потреби додаючи гарячу воду або бульйон. Соус має придбати однорідну консистенцію.

8

Пасту тальятелле відваріть у киплячій підсоленій воді за інструкцією на упаковці (близько 8 хвилин). Додайте в сотейник із соусом болоньєзе і перемішайте. Прогрійте одну хвилину і розкладіть по порційним тарілкам. Посипте тертим сиром та подайте на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.