Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 1041.9
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b214ddbf.jpg)
Підготуйте інгредієнти соусу болоньєзе. Вимийте м'якоть яловичини, наріжте невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Можна подрібнити у блендері.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b853a035.jpg)
Цибулю та часник для болоньезе очистіть, потім наріжте. Моркву вимийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Селеру вимийте і почистіть. Наріжте дрібними кубиками.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b566140f.jpg)
У сотейнику з товстим дном нагрійте оливкову олію. Викладіть підготовлені овочі і, помішуючи, смажте на середньому вогні до золотистого кольору (близько 10 хвилин).
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/bb5cc4a3.jpg)
Додайте в сотейник до овочів подрібнену м'якоть яловичини і смажте, розбиваючи столовою ложкою грудочки. Періодично перемішуйте, щоб інгредієнти болоньєзе не пригоріли.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b861a208.jpg)
Влийте в сотейник із м'ясом та овочами червоне сухе вино. Доведіть до кипіння на сильному вогні і готуйте, доки не випарується алкоголь. Це триватиме 5-7 хвилин.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b62ea453.jpg)
Додайте нарізані або протерті помідори, посоліть і поперчіть. Перемішайте і доведіть соус болоньєзе до кипіння. Вогонь зменшіть до мінімального. Закрийте сотейник кришкою.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b119abe3.jpg)
Тушкуйте болоньєзе 4 години. За цей час періодично помішуйте його, за потреби додаючи гарячу воду або бульйон. Соус має придбати однорідну консистенцію.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/08/b992434c.jpg)
Пасту тальятелле відваріть у киплячій підсоленій воді за інструкцією на упаковці (близько 8 хвилин). Додайте в сотейник із соусом болоньєзе і перемішайте. Прогрійте одну хвилину і розкладіть по порційним тарілкам. Посипте тертим сиром та подайте на стіл.