Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 249.6
Складові
Замісіть тісто для пельменів. Для цього борошно просійте. Воду закип'ятіть і влийте у миску. Додайте сіль та оливкову олію. Потім всипте борошно і замісіть однорідне тісто. Сформуйте кулю, загорніть у харчову плівку та відкладіть убік.
Для начинки картоплю промийте, очистіть, а потім пропустіть через м'ясорубку разом із шматочками сала. Кріп промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Зубчик часнику очистіть та пропустіть через прес.
Картопляний фарш приправте сіллю, чорним меленим перцем до смаку. Додайте часник і дрібно нарізаний кріп, ще раз ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
Робочу поверхню посипте борошном. Відокремте від тіста шматочок і розкачайте його в пласт, завтовшки трохи більше 1,5 мм. Чаркою або склянкою виріжте однакові кухлі.
У середину кожного розподіліть по ложці картопляної начинки. Защіпніть краї. Сформуйте пельмені. Так зробіть усі пельмені. Викладіть їх на дошку, посипану борошном.
Відваріть у підсоленій воді протягом 10 хвилин. Вийміть шумівкою. Розкладіть по тарілках. Подавайте зі сметаною, майонезом, улюбленим соусом або просто з вершковим маслом.