Перловка з куркою та овочами

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 660.5

Складові

1

Підготуйте перловку. Ретельно промийте її холодною проточною водою. Перекладіть у велику миску. Залийте холодною водою і залиште на 3 години при кімнатній температурі.

2

Курку посоліть і поперчіть. Розігрійте великий сотейник або каструлю з оливковою олією і обсмажте стегна з обох боків до рум'яної скоринки. Перекладіть на тарілку та приберіть у тепле місце. Злийте жир із сотейника, залишивши не більше 1 ст. л.

3

Наріжте бекон маленькими кубиками, очистіть і наріжте дрібно часник. Обсмажте бекон у сотейнику до золотистого кольору. Додайет часник і готуйте, помішуючи, 1 хв до появи аромату. Всипте перловку, влийте сидр та курячий бульйон. Поверніть у сотейник курячі стегна. Доведіть до кипіння та готуйте на середньому вогні 20 хв.

4

Підготуйте всі овочі. Очистіть моркву, розріжте вздовж на 4 частини, а потім на шматки довжиною 3 см. Додайте моркву в сотейник курки і продовжуйте готувати ще 10 хв.

5

Розріжте цибулю вздовж навпіл і добре промийте. Наріжте півкільцями. Розігрійте в сковороді вершкове масло і обсмажте цибулю-порей, помішуючи, до золотистого кольору.

6

Відсуньте курячі стегна до країв сотейника. Додайте цибулю-порей і перемішайте з перловкою. Приправте сіллю та перцем. Додайте зелений горошок і готуйте без кришки 10 хв. Спробуйте перловку та овочі, вони мають бути повністю готові.

7

Петрушку вимийте та обсушіть паперовим рушником. Відокремте листочки від гілочок і дрібно наріжте. Перловку з куркою та овочами розкладіть по тарілках. Посипте петрушкою та подайте на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.