Гречаники без м’яса на сковороді

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 617.7

Складові

1

Приготуйте крупу для гречаників. Переберіть гречку та промийте холодною водою. У каструлі доведіть до кипіння 600 мл води і трохи посоліть. Покладіть гречку. Знову доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні, прикривши кришкою, 25 хв.

2

Картоплю для гречаників вимийте та очистіть. Натріть на дрібній тертці у миску. Трохи посоліть та залиште на 15 хвилин. Потім відкиньте на сито і ретельно відіжміть.

3

Цибулю та часник очистіть, дрібно порубайте. Моркву очистіть, вимийте та натріть на великій тертці. У сковороді із товстим дном нагрійте 2 ст. л. олії і, помішуючи, смажте цибулю, часник та моркву 7 хвилин на середньому вогні. Дайте охолонути.

4

Петрушку вимийте і дрібно порубайте. Зварену гречку перекладіть у миску і розімніть товкачем. Додайте смажені овочі, терту картоплю, петрушку. Посолити, поперчити і ретельно перемішати.

5

З маси, що вийшла, сформуйте вологим руками невеликі котлетки. Обваляйте їх у панірувальних сухарях. У сковороді нагрійте рослинне масло, що залишилося.

6

Покладіть гречаники в сковороду з маслом і смажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скориночки (приблизно по 7 хвилин з кожного боку). Відразу подайте на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.