Персики в сиропі на зиму

Харчова цінність

Кількість на порцію
Калорії 444

Складові

1

Підготуйте персики. Вимийте плоди і надріжте кожен навхрест. У великій каструлі доведіть воду до кипіння. Опускайте в неї порціями персики на 1 хвилину, потім викладайте шумівкою в друшляк. Очистіть персики від шкірки.

2

Розріжте персики на половинки та видаліть кісточки. Банки ємністю 1 л і кришки простерилізуйте будь-яким зручним способом та дайте їм добре обсохнути. Щільно розкладіть персики, проте намагаючись не пошкодити плоди.

3

Питну воду доведіть до кипіння. Обережно залийте персики в банках і закрийте кришками і залиште на 30 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, використовуючи спеціальну пластикову кришку з отворами.

4

Додайте в воду в каструлі цукор і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння на сильному вогні та варіть 2 хвилини. Всипте лимонну кислоту. Варіть ще 1 хвилину.

5

Залийте киплячим сиропом персики в банках і відразу закупоріть. Переверніть на складений удвічі рушник і укутайте теплою ковдрою. Дайте повністю охолонути у такому вигляді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.