- Кількість на порцію
- Калорії 444
Складові
Підготуйте персики. Вимийте плоди і надріжте кожен навхрест. У великій каструлі доведіть воду до кипіння. Опускайте в неї порціями персики на 1 хвилину, потім викладайте шумівкою в друшляк. Очистіть персики від шкірки.
Розріжте персики на половинки та видаліть кісточки. Банки ємністю 1 л і кришки простерилізуйте будь-яким зручним способом та дайте їм добре обсохнути. Щільно розкладіть персики, проте намагаючись не пошкодити плоди.
Питну воду доведіть до кипіння. Обережно залийте персики в банках і закрийте кришками і залиште на 30 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, використовуючи спеціальну пластикову кришку з отворами.
Залийте киплячим сиропом персики в банках і відразу закупоріть. Переверніть на складений удвічі рушник і укутайте теплою ковдрою. Дайте повністю охолонути у такому вигляді.