Порції 10
Складові
Підготуйте інгредієнти для тіста морквяного пирога. Відкрийте банку з ананасами, злийте рідину в миску. Покладіть туди ж промиті родзинки і залиште так на 1-3 год. Ананаси збийте блендером у пюре.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Очистіть моркву та натріть на дрібній тертці. Вимийте апельсин щіткою, зітріть дрібною теркою цедру. Розріжте апельсин навпіл, вичавте сік. Змішайте сік та цедру з морквою.
Змішайте моркву з ананасовим пюре. Додайте родзинки разом із рідиною та рослинне масло. Трохи прогрійте мед, додайте туди ж, ретельно перемішайте.
Порубайте очищені волоські горіхи досить дрібно. Просійте борошно з какао-порошком, крохмалем, содою та розпушувачем через дрібне сито в миску. Додайте підготовлені горіхи.
Змішайте борошняну масу та морквяну, ретельно перемішайте. Вистеліть форму для запікання папером для випічки, змастіть папір олією. Якісну силіконову форму досить збризкати водою. Викладіть тісто, трохи розрівняйте та поставте в духовку. Випікайте пісний морквяний пиріг 1 год. За потреби випікайте ще 10-20 хв.
Для глазурі змішайте цукрову пудру з такою кількістю апельсинового соку, щоб вийшла текуча маса. Покрийте глазур'ю теплий морквяний пиріг і остудіть протягом 2 год.