Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 294
Складові
Підготуйте усі інгредієнти для пирога. Заморожену полуницю для начинки викладіть у друшляк чи сито. Дайте ягодам розтанути протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
Поки полуниця розморожується, приготуйте тісто. Для цього, перш за все, просійте борошно з сіллю і розпушувачем в миску. Холодне вершкове масло (70 г) наріжте маленькими кубиками.
Додайте масло в борошняну суміш і порубайте ножем до отримання крихти. Яйце збийте зі 100 г цукру. З'єднайте з масляною сумішшю і вимісіть тісто пирога. Сформуйте з нього кулю та приберіть у холодильник на 40 хвилин.
Нагрійте духовку до 180°C. Форму діаметром близько 24 см змастіть вершковим маслом, що залишилося. Тісто дістаньте з холодильника та відокремте дві третини. Залишки приберіть в морозильну камеру до використання.
Більшу частину тіста розкотіть у товстий коржик. Укладіть у форму так, щоб вийшли невисокі борти. Накрийте аркушем паперу для випікання та насипте будь-які сушені бобові. Випікайте 10 хвилин. Папір з бобовими видаліть.
Полуницю наріжте, перемішайте з цукром (100 г), що залишився, і кукурудзяним крохмалем. Викладіть на основу пирога, що злегка остигнула, у формі і розрівняйте.
Витягніть тісто з морозильника і натріть його на великій тертці безпосередньо на полуницю. Випікайте пиріг 30-35 хвилин. Дайте охолонути на решітці, потім посипте цукровою пудрою та подайте на стіл.