Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 294
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bb98c5f4.jpg)
Підготуйте усі інгредієнти для пирога. Заморожену полуницю для начинки викладіть у друшляк чи сито. Дайте ягодам розтанути протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b7340743.jpg)
Поки полуниця розморожується, приготуйте тісто. Для цього, перш за все, просійте борошно з сіллю і розпушувачем в миску. Холодне вершкове масло (70 г) наріжте маленькими кубиками.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b5560878.jpg)
Додайте масло в борошняну суміш і порубайте ножем до отримання крихти. Яйце збийте зі 100 г цукру. З'єднайте з масляною сумішшю і вимісіть тісто пирога. Сформуйте з нього кулю та приберіть у холодильник на 40 хвилин.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b1e9822b.jpg)
Нагрійте духовку до 180°C. Форму діаметром близько 24 см змастіть вершковим маслом, що залишилося. Тісто дістаньте з холодильника та відокремте дві третини. Залишки приберіть в морозильну камеру до використання.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bb5391f4.jpg)
Більшу частину тіста розкотіть у товстий коржик. Укладіть у форму так, щоб вийшли невисокі борти. Накрийте аркушем паперу для випікання та насипте будь-які сушені бобові. Випікайте 10 хвилин. Папір з бобовими видаліть.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b8ebeb92.jpg)
Полуницю наріжте, перемішайте з цукром (100 г), що залишився, і кукурудзяним крохмалем. Викладіть на основу пирога, що злегка остигнула, у формі і розрівняйте.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b1ed645e.jpg)
Витягніть тісто з морозильника і натріть його на великій тертці безпосередньо на полуницю. Випікайте пиріг 30-35 хвилин. Дайте охолонути на решітці, потім посипте цукровою пудрою та подайте на стіл.