Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 264.4
Складові
Просійте борошно у велику миску, додайте розсіл і холодну питну воду, замісіть м'яке, трохи липке тісто. Додайте 2 ст. л. рослинної олії і знову вимісіть. Накрийте тісто плівкою та залиште на 15–20 хв.
Потім сформуйте з тіста кульки розміром трохи менше за м'ячик для гольфу, зануріть кожен в борошно. Викладіть заготовки з тіста на стіл, припилений борошном або на обробну дошку.
Поставте на середній вогонь суху сковорідку із товстим дном. На присипаному борошном столі розкотіть 1 кульку в тонкий коржик діаметром приблизно 20 см.
Струсіть з коржика борошно і покладіть корж на сковорідку, що сильно розігрілася. Смажте приблизно 30 сек., періодично обертаючи коржик, щоб підсмажувався більш рівномірно.
Переверніть коржик, смажте 20 сек., збризкайте топленим маслом, переверніть. Смажте кілька секунд, збризкайте маслом і ще раз переверніть. Робіть це акуратно, щоб коржики не зламалися.
Готові пісні коржики на розсолі акуратно складайте в миску один на одного і накривайте кришкою. Подавайте коржики теплими. Вони відмінно підійдуть для подачі супу, коли хочеться додати до нього трохи грінки. Тільки кришіть коржі в міру крупно і додавайте перед самою їжею.