Порції 2
- Кількість на порцію
- Калорії 1224.1
Складові
Приготуйте олію із травами для запікання риби з картоплею. Налийте в миску півсклянки оливкової олії. Дрібно наріжте листя половини гілочки розмарину та 1 лист шавлії. Очистіть і наріжте 1 зубчик часнику. Додайте в масло нарізану зелень, часник і листочки чебрецю. Залишіть на 1 год.
Підготуйте рибу. Якщо риба непотрошена, зробіть розріз на черевці від голови до нижнього плавника і випатрайте її. Видаліть зябра, підрізавши їх гострим ножиком. За бажанням зріжте хвіст і плавники. Промийте рибу та промокніть паперовими рушниками.
Натріть рибу зсередини сіллю та перцем. Всередину кожної тушки покладіть по половині гілочки розмарину, по листку шавлії, скибочці лимона та очищеному зубчику часнику.
Підготуйте картоплю для запікання із рибою. Ретельно вимийте її, очистіть і наріжте скибочками або кружечками завтовшки 6-7 мм. Складіть у друшляк і промийте холодною водою.
Змастіть деко оливковою олією. Викладіть картоплю на деко, додайте листочки розмарину, сушений чебрець, пластівці чилі та сіль. Полийте картоплю 2-3 ст. л. оливкової олії та перемішайте руками.
Розподіліть картоплю по деко тонким шаром. Зверху покладіть рибу. Змастіть рибу за допомогою пензлика олією з травами і поставте в духовку, розігріту до 170 ° С, на 40 хв.
За 10 хв. до кінця приготування полийте рибу з картоплею маслом, що залишилося, з травами і білим вином і запікайте до готовності. На стіл подайте у гарячому вигляді.