Риба з картоплею у духовці

Харчова цінність

Порції 2


Кількість на порцію
Калорії 1224.1

Складові

1

Приготуйте олію із травами для запікання риби з картоплею. Налийте в миску півсклянки оливкової олії. Дрібно наріжте листя половини гілочки розмарину та 1 лист шавлії. Очистіть і наріжте 1 зубчик часнику. Додайте в масло нарізану зелень, часник і листочки чебрецю. Залишіть на 1 год.

2

Підготуйте рибу. Якщо риба непотрошена, зробіть розріз на черевці від голови до нижнього плавника і випатрайте її. Видаліть зябра, підрізавши їх гострим ножиком. За бажанням зріжте хвіст і плавники. Промийте рибу та промокніть паперовими рушниками.

3

Натріть рибу зсередини сіллю та перцем. Всередину кожної тушки покладіть по половині гілочки розмарину, по листку шавлії, скибочці лимона та очищеному зубчику часнику.

4

Підготуйте картоплю для запікання із рибою. Ретельно вимийте її, очистіть і наріжте скибочками або кружечками завтовшки 6-7 мм. Складіть у друшляк і промийте холодною водою.

5

Змастіть деко оливковою олією. Викладіть картоплю на деко, додайте листочки розмарину, сушений чебрець, пластівці чилі та сіль. Полийте картоплю 2-3 ст. л. оливкової олії та перемішайте руками.

6

Розподіліть картоплю по деко тонким шаром. Зверху покладіть рибу. Змастіть рибу за допомогою пензлика олією з травами і поставте в духовку, розігріту до 170 ° С, на 40 хв.

7

За 10 хв. до кінця приготування полийте рибу з картоплею маслом, що залишилося, з травами і білим вином і запікайте до готовності. На стіл подайте у гарячому вигляді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.