Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 575.6
Складові

Якщо вздовж шматка м'яса проходить смуга сполучної тканини, не бійтеся розрізати стейк уздовж навпіл і видаліть цю смугу - вона жорстка, а м'ясо навколо неї м'яке. Натріть м'ясо сіллю та перцем з усіх боків. Потім натріть топленим маслом.

Протріть гриби серветкою і наріжте тонкими скибочками. Очистіть цибулю і наріжте тонкими четвертинками кілець.

Розігрійте гриль або духовку із функцією грилю до 230°С. У духовку відразу поставте розігріватися чавунну сковороду. Викладіть стейки на гриль або сковороду і смажте, перевертаючи раз на 2,5–3 хв. Ідеальним ступенем прожарювання для лопатки вважається medium rare (54-57 ° С), але ви зніміть стейки з вогню, коли вони дійдуть максимум до 53 ° С.

Викладіть стейки на дошку, прикрийте фольгою і дайте м'ясу відпочити 10-12 хв. Потім наріжте поперек волокон тонкими скибочками.

У великій сковороді нагрійте олію, покладіть цибулю та гриби, обсмажуйте на сильному вогні, 5-7 хв. Влийте вершки, доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть, дайте покипіти 1-2 хв. Додайте стейки разом з соком, що виділився, розмішайте, знову доведіть до кипіння і відразу ж покладіть сметану. Зніміть із вогню, не давши закипіти. Подавайте негайно.