Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 442.1
Складові
Зваріть яйця «у мішечок», 5 хв. після закипання. Перекладіть у крижану воду, потім очистіть.
Розігрійте духовку до 200 °С. Розділіть тісто на 2 трохи нерівні частини. Більшу частину розтягніть руками або розкачайте так щоб вона була трохи більше вашої форми для запікання. Застеліть форму тістом.
Порубіть шпинат. Розтопіть масло в сотейнику з кришкою на середньому вогні, покладіть листи шпинату, перемішайте і закрийте кришкою. Через 2 хв. зніміть із вогню.
Викладіть яйця на листя і розімніть вилкою. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і викладіть суміш листя та яєць на тісто.
Розкатайте тісто, що залишилося, накрийте начинку, скріпіть краї і защипніть. У центрі виконайте круглий отвір для виходу пари. Змастіть пиріг жовтком, змішаним із 1 ч. л. води.
Випікайте пиріг, поставивши в центр розігрітої духовки, 25 хв. Подавайте гарячим, теплим або повністю остиглим.