Ванільні булочки із дріжджового тіста

Харчова цінність

Порції 12


Кількість на порцію
Калорії 271.2

Складові

Для змащування булочок:
Для тіста:
1

У глибоку ємність двічі просійте через сито борошно. Його може знадобитися більше або менше, тому краще спочатку використовувати тільки 500 г, а 30 г залишити. Далі орієнтуватиметеся за консистенцією тіста.

2

Всипте до борошна сіль, цукор, дріжджі та перемішайте ложкою. Нагрійте молоко. Стручок ванілі розріжте навпіл, зберіть ножем насіння і додайте їх у молоко.

3

У невелику миску відкладіть 1 ст. л. ванільного молока. У молоко, що залишилося, розбийте яйце і додайте білок. Ретельно перемішайте масу віночком до однорідності.

4

У ємності з сухими інгредієнтами зробіть поглиблення і влийте молочно-яєчну масу. Почніть замішувати тісто від країв, поступово змішуючи з рідиною суху суміш.

5

Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Потім введіть в тісто і ретельно вимісіть його руками не менше 10 хвилин або перекладіть його в хлібопічку і довірте цей процес їй. Повинне вийти гладке тісто.

6

Скачайте кулю, викладіть у миску, накрийте рушником і приберіть у тепле місце на 1 годину. Потім обомніть, знову скачайте в кулю, накрийте і дайте ще раз піднятися. На це піде щонайменше 1 година.

7

Робочу поверхню посипте борошном. Тісто розділіть на 12-15 однакових кульок та сформуйте однакові за розміром булочки. Перекладіть їх на лист, вистелений пергаментом і змащений олією.

8

Накрийте заготовки та приберіть у тепле місце ще на 30-40 хвилин. Для змащування булочок змішайте жовток із 1 ст. л. ванільного молока. Змастіть усі булочки. Посипте коричневим цукром. Випікайте в духовці, нагрітій до 180 ° С близько 30-40 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.