Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 643
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b797ea20.jpg)
Приготуйте тісто для торта Мурашник. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками, складіть в ковшик і, помішуючи, розтопіть на слабкому вогні. Дайте охолонути.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b0641e72.jpg)
У миску викладіть сметану. Додайте охолоджене вершкове масло і перемішайте. Всипте звичайний і ванільний цукор, збийте міксером до одержання маси однорідної консистенції.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/ba2bbed1.jpg)
Через сито просійте в окрему миску борошно з розпушувачем. Потім поступово, невеликими порціями всипте суміш у сметано-масляну. Вимісіть тісто для торта Мурашник.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bac33f86.jpg)
Тісто розділіть на невеликі порції і пропустіть через м'ясорубку, відразу ж перехоплюючи «локшину» руками і викладаючи на деко, застелене папером для випічки.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/bcab9130.jpg)
Деко з «локшиною» із тіста помістіть у духовку, нагріту до 180°C. Випікайте до золотистого кольору протягом 15-20 хвилин. Дайте охолонути і потім розкришіть руками.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b1ed1b04.jpg)
Приготуйте крем для торта Мурашник. Вершкове масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Потім збийте міксером зі згущеним молоком.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/be814851.jpg)
Крем, що вийшов, ретельно перемішайте з випеченими «паличками». Викладіть гіркою на велику тарілку. Приберіть торт Мурашник у холодильник щонайменше на 2 години.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b23dec95.jpg)
Для прикраси гіркий шоколад приберіть у холодильник на 30 хвилин, потім натріть на дрібній або середній тертці. Посипте ним, а також маком торт Мурашник перед подачею на стіл.