Торт Мурашник

Харчова цінність

Порції 12


Кількість на порцію
Калорії 643

Складові

Для крему:
Для тіста:
Для прикраси:
1

Приготуйте тісто для торта Мурашник. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками, складіть в ковшик і, помішуючи, розтопіть на слабкому вогні. Дайте охолонути.

2

У миску викладіть сметану. Додайте охолоджене вершкове масло і перемішайте. Всипте звичайний і ванільний цукор, збийте міксером до одержання маси однорідної консистенції.

3

Через сито просійте в окрему миску борошно з розпушувачем. Потім поступово, невеликими порціями всипте суміш у сметано-масляну. Вимісіть тісто для торта Мурашник.

4

Тісто розділіть на невеликі порції і пропустіть через м'ясорубку, відразу ж перехоплюючи «локшину» руками і викладаючи на деко, застелене папером для випічки.

5

Деко з «локшиною» із тіста помістіть у духовку, нагріту до 180°C. Випікайте до золотистого кольору протягом 15-20 хвилин. Дайте охолонути і потім розкришіть руками.

6

Приготуйте крем для торта Мурашник. Вершкове масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Потім збийте міксером зі згущеним молоком.

7

Крем, що вийшов, ретельно перемішайте з випеченими «паличками». Викладіть гіркою на велику тарілку. Приберіть торт Мурашник у холодильник щонайменше на 2 години.

8

Для прикраси гіркий шоколад приберіть у холодильник на 30 хвилин, потім натріть на дрібній або середній тертці. Посипте ним, а також маком торт Мурашник перед подачею на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.