Харчова цінність
- Кількість на порцію
- Калорії 2422.8
Складові
1
Лимон вимийте і наріжте тонкими кружечками, видаліть кісточки. Груші помийте, наріжте скибочками і видаліть насіння і плодоніжку.
2
Перекладіть лимон у каструлю, засипте цукром та додайте води. На повільному вогні доведіть до кипіння. Потім, помішуючи, проварити ще 3 хв.
3
У сироп додаємо груші та залишаємо на 1,5-2 год.
4
Поставте каструлю з грушами та лимоном на вогонь, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімального та варіть 2,5 -3 години, періодично помішуючи. Знімайте пінку в міру потреби.
5
Готове варення розкладіть по прогрітим стерильним банкам. Щільно закупоріть.