Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 972.9
Складові
Розм'якшіть топлене/вершкове масло при кімнатній температурі. У курки видаліть весь видимий жир навколо шиї. Натріть курку зовні та зсередини сіллю та перцем, дайте полежати 10–15 хв.
Розігрійте духовку до 160 °С. Очистіть імбир та часник, натріть на дрібній тертці, змішайте, трохи посоліть. Змішайте із розм'якшеною олією.
Очистіть 2 яблука від шкірки, видаліть серцевину, розріжте м'якоть на невеликі часточки. Збризніть підготовлені яблука 1 ч. л. олії з імбиром і часником, вкладіть у черевце курки і зашийте його або закріпіть зубочистками. Половиною масляної пряної суміші, що залишилися, змастіть курку зовні з усіх боків.
Застеліть форму для запікання пергаментом, покладіть курку грудкою вниз. Поставте в нижню третину розігрітої духовки, запікайте 45 хв.
Тим часом яблука, що залишилися, очистіть від шкірки, якщо вона жорстка, або залиште як є, видаливши тільки серцевину. Розріжте яблука на четвертинки. Змішайте з імбирно-чесночним маслом, що залишилося, посоліть і поперчіть.
Переверніть курку у формі грудкою нагору, обкладіть підготовленими яблуками і поверніть у духовку ще на 20–25 хв. Готовність курки найкраще визначати термометром, встромивши його в саму товсту частину стегна (але не торкаючись кістки) – він має показати 69–70°С.