Порції 5
- Кількість на порцію
- Калорії 447.5
Складові
Очистіть картоплю, крупно наріжте, зваріть у киплячій підсоленій воді до абсолютної м'якості приблизно 30 хв.
Поки картопля вариться, розігрійте духовку до 200 ° С в режимі гриль або конвекція + гриль або просто верх-низ. Гриби протріть серветкою, видаліть ніжки, якщо вони тверді. Наріжте гриби невеликими шматочками.
Роздавіть, очистіть та подрібніть часник. Розігрійте сковороду без олії на середньосильному вогні. Покладіть гриби і обсмажуйте, помішуючи, до рум'яної скоринки.
Додайте до грибів вершкове масло та часник, обсмажуйте ще 1 хв. Посоліть, поперчіть, зніміть із вогню.
Натріть сулугуні на тертці. Нагрійте молоко/вершки з паприкою майже до кипіння. З картоплі злийте воду, влийте молоко/вершки, потовчіть у пюре, вмішайте сир.
Викладіть картопляне пюре у форму для запікання, зверху викладіть гриби разом з олією, в якій вони смажилися. Поставте у верхню третину духовки, запікайте 10 хв. Подавайте гарячим.