Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 242
Складові
Соус краще приготувати заздалегідь, щоб він настоявся. Роздавити, очистити і дрібно порубати часник. У м'яти видаліть стебла, листочки складіть один на одний, згорніть в тугий рулетик і тонко наріжте, потім розріжте поперек на кілька частин. Тонко наріжте зелену цибулю. Складіть зелень з часником у жароміцну піалку, присипте сухими травами, сіллю та перцем, перемішайте.
У невеликій сковороді розігрійте топлене масло або олію так, щоб з'явився легкий димок. Полийте розпеченим маслом зелень із часником (суміш має зашипіти). Дайте суміші постояти пару хвилин, потім змішайте з мацоні і настоятися в холодильнику мінімум 20 хв.
Розігрійте духовку до 200 ° С, бажано в режимі конвекції. Розріжте гарбуз на великі шматки товщиною 2,5 см. Шкірку не зчищайте - так гарбуз при запіканні залишиться соковитішим. Видаліть тільки насіння, а волокна в середині теж залиште - вони надають гарбузу приємний аромат.
Викладіть гарбуз на застелений пергаментом деко. Змастіть шматки олією з обох боків і приправте сванською/адигейською сіллю теж з обох боків.
Поставте лист з гарбузом у верхню третину духовки і запікайте до рум'яної скоринки і м'якості, 20–30 хв., залежно від сорту гарбуза. Під час запікання шматки можна один раз перевернути.
Подавайте дуже гарячий гарбуз із дуже холодним соусом. Шкірка після запікання у деяких сортів гарбуза стає їстівною та навіть дуже смачною.