Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 306.3
Складові
Підготуйте гриби для жульєна з куркою. Залийте їх 2 л теплої води та залиште на 2 години. Процідіть настій через кілька шарів марлі в чисту каструлю, гриби ретельно промийте.
Підготуйте курку для жульєна. Вимийте її, помістіть у каструлю і залийте гарячою водою так, щоб вона покрила курку шаром 2 см. Швидко доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 1 годину 1 годину.
Готову курку для жульєна обережно перекладіть на тарілку і дайте охолонути. М'якоть відокремте від кістки та шкіри, потім дрібно наріжте. Бульйон процідіть через кілька шарів марлі, 500 мл з'єднайте з 500 мл грибного настою.
Цибулю для жульєна очистіть і пдрібніть. У глибокій сковороді нагрійте половину олії. Помішуючи, підрум'яньте цибулю. Додайте нарізані гриби і смажте до золотистого кольору. Перекладіть до курячої м'якоті і перемішайте.
У сковороді, де смажилися гриби з цибулею, нагрійте масло і, помішуючи, обсмажте борошно. Залийте сумішшю бульйону та грибного настою. Варіть соус для жульєна, помішуючи, 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Соусом, що вийшов, залийте гриби з цибулею і куркою. Сир натріть на дрібній або середній тертці. Додайте до раніше приготовленої суміші і ретельно перемішайте.
Гриби з цибулею та куркою в соусі розподіліть по горщиках і помістіть на лист. Нагрійте духовку до 200°C. Жюльєн запікайте близько 7-10 хвилин. На стіл подайте гарячим.