Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 618.2
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b8966fdb.jpg)
Заздалегідь приготуйте олію із зеленою цибулею. Розм'якшіть вершкове масло до кімнатної температури. Дуже дрібно наріжте зелену цибулю. Змішайте масло і цибулю, трохи посоліть, поперчіть, знову перемішайте.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b92d232e.jpg)
Візьміть шматок пергаменту приблизно 20х30 см. Зігніть лист навпіл по довгій стороні. Намажте олію із зеленою цибулею на одну половину пергаменту, акуратно прикрийте другою половиною. Покладіть пергамент з маслом на дошку і помістіть до холодильника або морозильника до застигання (у першому випадку мінімум на 1 год, у другому - на 15-20 хв).
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b6b1f841.jpg)
Натріть курча сіллю та перцем зовні з усіх боків і зсередини. Підчіпаючи шкіру пальцями і акуратно просовуючи їх між шкірою та м'ясом, відокремте шкіру грудки та ніжок курчати, намагаючись ніде її не порвати.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b78c0ecc.jpg)
Наріжте застиглу олію шматочками і вкладіть їх курча під шкіру, приділивши особливу увагу грудці. Зв'яжіть ніжки курча кулінарним шпагатом або білою товстою ниткою. Крильця заправте "під пахви".
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b531ae55.jpg)
Розігрійте духовку до 150 ° С з конвекцією або до 170 ° С в режимі "верх-низ". Поставте на деко решітку. Влийте на деко приблизно склянку води. На решітку покладіть курча грудкою вниз і поставте в нижню третину духовки на 40-45 хв.