Запечене курча з олією та зеленою цибулею

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 618.2

Складові

1

Заздалегідь приготуйте олію із зеленою цибулею. Розм'якшіть вершкове масло до кімнатної температури. Дуже дрібно наріжте зелену цибулю. Змішайте масло і цибулю, трохи посоліть, поперчіть, знову перемішайте.

2

Візьміть шматок пергаменту приблизно 20х30 см. Зігніть лист навпіл по довгій стороні. Намажте олію із зеленою цибулею на одну половину пергаменту, акуратно прикрийте другою половиною. Покладіть пергамент з маслом на дошку і помістіть до холодильника або морозильника до застигання (у першому випадку мінімум на 1 год, у другому - на 15-20 хв).

3

Натріть курча сіллю та перцем зовні з усіх боків і зсередини. Підчіпаючи шкіру пальцями і акуратно просовуючи їх між шкірою та м'ясом, відокремте шкіру грудки та ніжок курчати, намагаючись ніде її не порвати.

4

Наріжте застиглу олію шматочками і вкладіть їх курча під шкіру, приділивши особливу увагу грудці. Зв'яжіть ніжки курча кулінарним шпагатом або білою товстою ниткою. Крильця заправте "під пахви".

5

Розігрійте духовку до 150 ° С з конвекцією або до 170 ° С в режимі "верх-низ". Поставте на деко решітку. Влийте на деко приблизно склянку води. На решітку покладіть курча грудкою вниз і поставте в нижню третину духовки на 40-45 хв.

6

Акуратно переверніть курча. Переставте деко з решіткою у верхню частину духовки. Запікайте ще 25 хв., за цей час шкіра курчати має стати золотисто-коричневою. Перед подачею дайте курча полежати на блюді, злегка прикривши його листом фольги (але не закутуючи!), 7-10 хв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.