Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 359.9
Складові
Приготуйте фарш для тефтель. Рис промийте, складіть у каструлю і залийте 250 мл води. Доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 10 хвилин. Відкиньте рис на сито і дайте охолонути.
М'якоть яловичини та свинини пропустіть через м'ясорубку з частою решіткою. Часник очистіть, один зубчик дрібно наріжте. Петрушку вимийте, обсушіть і дуже дрібно наріжте.
З'єднайте в мисці м'ясо, рис, часник і петрушку. Посоліть і поперчіть до смаку. Ретельно вимісіть фарш. Сформуйте із нього невеликі тефтелі, періодично змочуючи руки водою.
У великій сковороді нагрійте олію. Викладіть тефтелі та обсмажте з одного боку до рум'яної скоринки ( 5–7 хвилин на середньому вогні). Потім переверніть лопаткою і обсмажте з іншого.
Приготуйте підливу. Борошно насипте в миску і, помішуючи віночком, поступово влийте воду. Додайте томатну пасту та сметану. Зубчик часнику, що залишився, пропустіть через прес в підливу. Посоліть, поперчіть до смаку і ретельно перемішайте віночком.
Влийте томатну підливу в сковороду з обсмаженими тефтелями і доведіть до кипіння. Тушкуйте на слабкому вогні, прикривши ємність кришкою, 10-12 хвилин.