Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 643
Складові
Приготуйте тісто для торта Мурашник. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками, складіть в ковшик і, помішуючи, розтопіть на слабкому вогні. Дайте охолонути.
У миску викладіть сметану. Додайте охолоджене вершкове масло і перемішайте. Всипте звичайний і ванільний цукор, збийте міксером до одержання маси однорідної консистенції.
Через сито просійте в окрему миску борошно з розпушувачем. Потім поступово, невеликими порціями всипте суміш у сметано-масляну. Вимісіть тісто для торта Мурашник.
Тісто розділіть на невеликі порції і пропустіть через м'ясорубку, відразу ж перехоплюючи «локшину» руками і викладаючи на деко, застелене папером для випічки.
Деко з «локшиною» із тіста помістіть у духовку, нагріту до 180°C. Випікайте до золотистого кольору протягом 15-20 хвилин. Дайте охолонути і потім розкришіть руками.
Приготуйте крем для торта Мурашник. Вершкове масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Потім збийте міксером зі згущеним молоком.
Крем, що вийшов, ретельно перемішайте з випеченими «паличками». Викладіть гіркою на велику тарілку. Приберіть торт Мурашник у холодильник щонайменше на 2 години.
Для прикраси гіркий шоколад приберіть у холодильник на 30 хвилин, потім натріть на дрібній або середній тертці. Посипте ним, а також маком торт Мурашник перед подачею на стіл.