Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 446.4
Складові
Приготуйте тісто цукрового пирога. Налийте в каструлю молоко та підігрійте до 35°C. Всипте столову ложку цукру та дріжджі. Перемішайте. Накрийте рушником та залиште на 30 хвилин. Поверхня повинна покритися дрібними пухирцями.
Вершкове масло для тіста пирога наріжте маленькими кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Яйця збийте зі звичайним цукром, ванільним і сіллю.
М'яке вершкове масло збийте міксером. Потім поступово додайте яєчну суміш. Збивайте до одержання маси однорідної консистенції. Влийте дріжджове молоко, перемішайте.
Зверху просійте через дрібне сито борошно. Ретельно вимісіть тісто цукрового пирога (воно вийде дуже м'яким). Затягніть верх ємності з тістом харчовою плівкою та залиште у теплому місці на 1 годину.
Приготуйте посипку пирога. Холодне вершкове масло натріть в миску і швидко розітріть ложкою з цукром, щоб маса не нагрілася. Приберіть у холодильник до використання.
Тісто обомніть і покладіть у роз'ємну форму, вистелену папером для випікання. Верх затягніть харчовою плівкою та залиште у теплому місці на 30 хвилин. Потім зніміть її та негострою дерев'яною паличкою зробіть зверху кілька невеликих заглиблень.