Полуничний конфітюр

Харчова цінність

Порції 8


Кількість на порцію
Калорії 502.5

Складові

1

Полуницю для конфітюру ретельно переберіть, видаляючи пошкоджені ягоди. Промийте проточною водою та обсушіть, розклавши в один шар на паперовому рушнику.

2

Видаліть у ягід плодоніжки. Перекладіть полуницю у велику чашу блендера та пробийте до отримання неоднорідного пюре. Перелийте його в широку каструлю, вогнетривку миску або таз. Всипте цукор і перемішайте. Залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин.

3

Поставте ємність із полуничним пюре з цукром на середній вогонь. Додайте сік та цедру лимона. Помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на слабкому вогні, періодично знімаючи піну.

4

Додайте агар-агар і перемішайте віночком. Варіть на слабкому вогні 8 хвилин і одразу ж розлийте по сухим стерилізованим банкам. Закатайте конфітюр кришками та переверніть на складений удвічі рушник. Дайте повністю охолонути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.