Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 569
Складові
Зніміть з обох боків печінки тонку плівку - найпростіше це робити, поступово підтягуючи її пальцями і просуваючись під нею - щоб потім відірвати її цілим шматком.
Наріжте печінку на зручні для їжі середнього розміру шматки, ретельно видаляючи всі протоки. Трохи посоліть печінку і поперчіть, викладіть у контейнер із кришкою або – ще краще – у зіплок-пакет із замком.
Змішайте всі інгредієнти маринаду: спочатку збийте білки з соєвим соусом, потім додайте крохмаль і перемішайте до однорідності.
Очистіть часник та імбир, дрібно наріжте. Також дрібно наріжте білу частину зеленої цибулі. Зелену частину наріжте навскоси шматочками завдовжки 2-3 см.
Відкиньте печінку на друшляк - нехай стіче весь маринад. Застеліть миску кількома шарами паперових рушників. У вок або великій сковороді нагрійте масло на сильному вогні. Порціями обсмажте печінку до рум'яної скоринки. Обережно, олія бризкається! Готові шматочки викладайте шумівкою на паперові рушники.
Злийте майже всю олію з вока/сковороди, залишивши 2-3 ст. л. Покладіть білу частину цибулі, імбир та часник, швидко обсмажте, 30 сек. Поверніть у сковороду всю печінку, додайте зелену частину цибулі, прогрійте разом, помішуючи, 1 хв. Відразу ж подавайте.