Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 328.5
Складові
Доведіть усі інгредієнти оладок на ряжанці до кімнатної температури. У великій мисці збийте яйце з цукром у пишну піну. Не припиняючи збивати, влийте ряжанку. В окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем та сіллю. Всипте борошняну суміш у яєчну і дуже ретельно перемішайте.
Накрийте миску рушником і залиште у теплому місці на 20 хв.
Всипте в тісто соду, перемішайте і залиште ще 10 хв.
Сильно розігрійте чавунну сковороду, трохи змастіть маслом, зменшіть вогонь.
Викладайте на гарячу сковороду тісто столовою ложкою, ні в якому разі не перемішуючи його - вам не можна порушити структуру тіста, що піднялося. Випікайте оладки на середньому вогні, щоразу змащуючи сковороду олією. Готові оладки складайте в миску чи каструлю під кришку. Подавайте гарячими, зі сметаною, згущеним молоком або варенням.