Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 199.1
Складові
Для приготування гуляшу з яловичини з томатною пастою яловичину вимийте та ретельно обсушіть паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. М'ясо наріжте соломкою. Бажано, щоб усі шматочки були приблизно однакового розміру, щоб рагу поступово приготувалося.
Цибулину очистіть і наріжте кубиками. Моркву вимийте, очистіть, а потім натріть на тертці. З перцю виберіть насіння та плодоніжку, а м'якоть наріжте кубиками. Часник очистіть та пропустіть через прес.
У чавунній сковороді розігрійте олію, викладіть яловичину і обсмажте на сковороді з усіх боків до появи золотистої скоринки. Посипте прованськими травами, перцем та сіллю, перемішайте.
М'ясо та овочі посипте борошном, перемішайте. Воно потрібне для того, щоб загуснути підливу. Його можна замінити картопляним чи кукурудзяним крохмалем. Влийте склянку води.
Соус доведіть до кипіння, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 1 годину до м'якості м'яса. По мірі тушкування за потребою можна підлити ще води.
За 5 хвилин до готовності додайте до рагу лавровий лист. Це зробить страву ароматнішою. А перед подачею на стіл вийміть листочок. Можна посипати рубаною зеленню.