- Кількість на порцію
- Калорії 377.9
Складові
Для тіста дріжджових оладок просійте борошно через сито. У каструлі підігрійте молоко до 40 ° C і розведіть у ньому свіжі дріжджі. Залиште на 10 хв за кімнатної температури.
У молочну суміш всипте просіяне борошно, ретельно перемішайте і накрийте рушником. Поставте у тепле місце на 2 години. Тісто для дріжджових оладок має збільшитися в обсязі вдвічі чи більше.
Коли тісто для оладок майже підійде, яйця збийте вінчиком із сіллю та цукром у невеликій мисці. Додайте столову ложку олії. Знову збийте вінчиком.
Суміш, що вийшла, додайте в тісто, що піднялося, для дріжджових оладок. Ретельно вимісити тісто для дріжджових оладок і, накривши рушником, знову поставте в тепле місце для підйому на 1 год.
Тісто для оладок більше не перемішуйте. Підготуйте сковороду: добре нагрійте і змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть столовою ложкою тісто і підрум'янте з одного боку.
Дріжджові оладки переверніть та обсмажте з іншого боку. Перекладіть на тарілку. Таким чином випікайте оладки з усього тіста. Їх можна подати на стіл із варенням, сметаною або згущеним молоком.