Гравлакс або малосольний лосось

Харчова цінність

Порції 15


Кількість на порцію
Калорії 134.1

Складові

Для маринаду, на 1 кг філе лосося:
1

Ретельно обсушіть рибу паперовим рушником. Пінцетом видаліть усі кістки.

2

Відміряйте сіль та цукор залежно від ваги філе та змішайте. Кріп дуже дрібно наріжте.

3

Розкладіть на робочій поверхні харчову плівку та покладіть філе шкірою вниз. Збризкайте філе горілкою, посипте сіллю з цукром, а потім викладіть кріп рівним шаром.

4

Загорніть рибу в плівку і покладіть у контейнер або на тацю. Притисніть дошкою та придавіть невеликим вантажем. Залишіть при кімнатній температурі на 4 години , а потім приберіть у холодильник мінімум на 24 години.

5

Перед подачею струсіть кріп і промокніть філе паперовими рушниками. Щоб нарізати рибу тонкими скибочками, візьміть довгий тонкий ніж і починайте зрізати шматочки, починаючи з хвостової частини. Тримайте ніж під кутом 45° до робочої поверхні, а коли доріжете майже до шкіри, ніж повинен рухатися майже горизонтально. Намагайтеся залишати темний шар на шкірі, щоб шматочки виглядали апетитно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.