- Кількість на порцію
- Калорії 605.2
Складові
Закип'ятіть питну воду для картоплі. Налийте її в каструлю та поставте на вогонь. Закрийте кришкою та доведіть до кипіння на сильному вогні.
Поки вода в каструлі нагрівається, картоплю вимийте та очистіть. Наріжте досить великими скибочками і складіть в друшляк. Промийте проточною холодною водою.
Опустіть картоплю в киплячу воду (вона повинна лише трохи покрити скибочки) і знову доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім накрийте каструлю кришкою. Вогонь зменште. Варіть картоплю 5 хвилин.
Цибулю очистіть і наріжте кубиками середнього розміру. Додати в картоплю, трохи посолити і варити на маленькому вогні 10 хвилин. Кріп вимийте, обсушіть і дрібно наріжте.
Додайте до картоплі з цибулею сметану. Посоліть і поперчіть до смаку. Покладіть лаврові листочки та перемішайте. Тушкуйте картоплю в сметані 10 хвилин на середньому вогні.
Сир натріть на тертці і посипте картоплю в сметані. Спробуйте соус і, за потреби, ще приправте сіллю та перцем. Тушкуйте 5 хвилин на середньому вогні. Посипте кропом.