Картопляні зрази з м’ясним фаршем

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 531.7

Складові

1

Підготуйте інгредієнти для картопляних зраз. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю. Розтопіть у сковороді трохи олії, покладіть цибулю та обсмажуйте 5 хв. Додайте фарш, збільшіть вогонь, обсмажуйте, розбиваючи фарш дерев'яною ложкою, щоб не злипався в грудки, доки не зміниться колір. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть та остудіть.

2

Вимийте картоплю щіткою і зваріть у підсоленій воді до м'якості (це може зайняти 15-25 хвилин). Потім обережно злийте воду та обдайте її холодною водою.

3

Очистіть картоплю від шкірки, остудіть. Натріть на тертці, змішайте із збитими яйцями, розтопленим вершковим маслом (2 ст. л.), сіллю та перцем. Всипте стільки борошна, щоб вийшло тісто середньої густоти (щоб можна було його ліпити).

4

Мокрими руками зробіть з картопляної маси кілька невеликих круглих коржиків. У центр кожного покладіть трохи м'ясного фаршу та сформуйте круглі котлетки-зрази.

5

Обваляйте зрази в борошні і обсмажте в олії під кришкою до рум'яної скоринки з обох боків. Одночасно в каструльці обсмажте 3 ст. л. вершкового масла та 2 ст. л. борошна до бежевого кольору. Влийте молоко, постійно помішуючи, варіть до загусання. Додайте вершки, посоліть, поперчіть. Подавайте картопляні зрази із соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.