Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 49.9
Складові
Підготуйте помідори для кетчупу. Вимийте їх і видаліть основи плодоніжок. Помідори наріжте дольками та складіть у каструлю з товстим дном. Поставте середній вогонь.
Закрийте каструлю з помідорами кришкою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального. Варіть помідори 1 годину, періодично помішуючи, щоб вони не пригоріли.
Цибулю та часник для кетчупу очистіть і крупно наріжте. Складіть у чашу блендера і подрібніть у пюре. Викладіть у миску. Додайте сіль, цукор, мелений чорний перець, гірчицю та паприку.
Перець чилі вимийте і розріжте вздовж навпіл. Видаліть насіння (за бажанням, частину можна залишити). Перець чилі дуже дрібно наріжте і додайте в миску до суміші цибулі. Влийте оцет і перемішайте. Затягніть верх харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.
Каструлю з помідорами зніміть із вогню. Зайву рідину злийте. Протріть помідори через дрібне сито в чисту каструлю. Додайте до пюре, що вийшло, цибулеву суміш.
Поставте каструлю із майбутнім кетчупом на середній вогонь і, помішуючи, варіть 25–30 хвилин. Потім розлийте по сухим стерилізованим банкам і закупоріть. Переверніть на складений удвічі рушник і укутайте теплою ковдрою. Дайте кетчупу повністю охолонути у такому вигляді.