Класичні еклери

Харчова цінність

Порції 25


Кількість на порцію
Калорії 237

Складові

Для заварного крему:
Для тіста:
1

Приготуйте тісто для класичних еклерів. Борошно просійте через дрібне сито. У невелику каструлю налийте воду, додайте сіль, масло і доведіть до кипіння на середньому вогні.

2

Зніміть каструлю з вогню, щоб кипіння припинилося. Постійно помішуючи лопаткою, всипте борошно і вимішуйте до одержання маси однорідної консистенції, що легко відстає від стінок і дна сотейника (близько 30 секунд).

3

Поставте каструлю з тістом для еклерів на слабкий вогонь і, постійно помішуючи лопаткою, прогрівайте до утворення білої плівки на дні ємності. Перекладіть у глибоку миску і дайте охолонути до теплого стану.

4

У теплу масу додайте яйце і ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Так само вбийте всі яйця. Тісто має вільно спадати з лопатки.

5

Нагрійте духовку до 200°C. Деко вистеліть якісним папером для випічки. Тісто перекладіть у кондитерський мішок. Акуратно відсадіть з нього на деко смужки тіста, залишаючи між ними відстань не менше 3 см, оскільки тістечка при випіканні збільшаться в обсязі.

6

Покладіть деко з еклерами на середній рівень духовки. Випікайте 20 хвилин. Потім зменшіть температуру духовки до 160°C (не відкривайте дверцята!). Випікайте ще 10 хвилин. Дайте охолонути. За бажанням можна змастити верх еклерів розтопленим шоколадом, шоколадною або цукровою глазур'ю, або збитими вершками з цукром.

7

Поки еклери випікаються, приготуйте крем. Вершки влийте в ковшик і доведіть до кипіння. В окрему миску розбийте яйця, потім зверху просійте через дрібне сито борошно. Збийте віночком чи міксером.

8

Додайте звичайний та ванільний цукор, ще раз перемішайте. Безперервно і енергійно збиваючи масу віночком, тонким струмком влийте гарячі вершки. Перелийте в ковшик або каструлю. Варіть при постійному помішуванні на середньому вогні до загусання.

9

Покладіть у гарячий крем шматочки вершкового масла, перемішайте і дайте охолонути. Еклер наповніть кремом через зроблений збоку надріз. Можна зробити це за допомогою кондитерського шприца через невеликі отвори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.