Класичний паштет із курячої печінки

Складові

1

Насамперед, відваріть курячу печінку. У невеликій каструлі доведіть до кипіння близько літра питної води. Курячу печінку вимийте проточною водою та видаліть плівки.

2

Опустіть курячу печінку в киплячу воду і варіть 15 хвилин (трохи бульйону збережіть: він знадобиться пізніше). Відкиньте на друшляк. Дайте охолонути за кімнатної температури.

3

Моркву очистіть і ретельно вимийте. Наріжте дрібними кубиками. Можна також натерти на великій тертці. ріпчасту цибулину очистіть і дрібно порубайте.

4

У сковороді розтопіть топлену олію і покладіть овочі. Помішуючи, обсмажте на слабкому вогні до легкого підрум'янювання. Влийте пару столових ложок бульйону від курячої печінки та тушкуйте 5 хвилин.

5

Вершкове масло наріжте маленькими кубиками і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Курячу печінку перекладіть у чашу блендера. Додайте олію, моркву та цибулю.

6

Пробийте всі інгредієнти паштету блендером. Посоліть за смаком. Якщо любите гостріший смак, поперчіть. Готовий паштет можна помістити в банку, закрити та зберігати в холодильнику не більше трьох днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.