Порції 10
Складові
Підготуйте вишню. Перш за все, вимийте плоди та обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Видаліть кісточки за допомогою спеціального пристрою, гострого ножа або шпильки.
Перекладіть підготовлену вишню в широку миску чи сотейник. Розімніть плоди товкачем або пробийте занурювальним блендером. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Періодично знімаючи ложкою піну, варіть на слабкому вогні 20 хвилин.
Додайте цукор і перемішайте. Знову доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин, також періодично знімаючи ложкою піну. Вишнева маса має загуснути.
Відразу ж покладіть вишневий конфітюр у сухі стерилізовані банки. Закупорьте їх кришками і переверніть на складений вдвічі рушник. Дайте повністю охолонути.