Складові
Почніть готувати м'ясо по-французьськи з куркою в духовці з підготовки філе. Ретельно промийте його під струменем холодної води. Обсушіть паперовими рушниками. Наріжте шматочками. Викладіть на дошку, накрийте їх харчовою плівкою та відбийте молоточком.
Зубчики часнику очистіть та пропустіть через прес. Курку перекладіть у миску, приправте сіллю, перцем, французькими травами, часником і перемішайте. Залишіть маринуватися на 2-3 години.
Цибулину очистіть і наріжте тонкими кружечками. Помідори вимийте, обсушіть рушником, очистіть і також наріжте кружечками. Сир натріть на великій тертці.
Деко змастіть олією. На дно викладіть кружечки цибулі, а потім на неї рівним шаром розподіліть куряче філе. Зверху – кружки томатів.
Для соусу з'єднайте майонез із тертим сиром, перемішайте. Акуратно ложкою розподіліть на куряче філе рівним тонким шаром. На м'ясі утвориться рум'яна скоринка.
Духовку заздалегідь нагрійте до 200°С. Поставте деко з куркою і випікайте близько 40 хвилин. Можна накрити форму фольгою, щоб краще пропеклося, а за 10 хвилин до закінчення приготування просто її зняти.