Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 374.6
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b0578c09.jpg)
Розріжте головки часнику навпіл, не очищаючи. Збризкайте розріз маслом, посоліть, загорніть часник у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці, 30-40 хв. Готовий часник остудіть і видавіть з лушпиння.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b8fe15b0.jpg)
Картоплю очистіть, крупно наріжте і зваріть в невеликій кількості киплячої підсоленої води до м'якості, 30 хв.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/ba64fa37.jpg)
Дрібно наріжте салат, помістіть у кухонний комбайн чи блендер. Додайте печений часник, вершкове масло та пів-половника відвару від картоплі. Подрібніть до однорідності.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/ba0a76a2.jpg)
Злийте з картоплі воду, трохи підсушіть на середньому вогні та розштовхніть картоплю в пюре. Продовжуючи товкти, влийте суміш із блендера. Якщо вийшло занадто рідке пюре (це залежить від розмірів качана романо), можете випарити рідину на середньому вогні, часто помішуючи.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/07/b6641210.jpg)
Приправте пюре сіллю за потребою. Подавайте гарячим.