Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 374.6
Складові
Розріжте головки часнику навпіл, не очищаючи. Збризкайте розріз маслом, посоліть, загорніть часник у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці, 30-40 хв. Готовий часник остудіть і видавіть з лушпиння.
Картоплю очистіть, крупно наріжте і зваріть в невеликій кількості киплячої підсоленої води до м'якості, 30 хв.
Дрібно наріжте салат, помістіть у кухонний комбайн чи блендер. Додайте печений часник, вершкове масло та пів-половника відвару від картоплі. Подрібніть до однорідності.
Злийте з картоплі воду, трохи підсушіть на середньому вогні та розштовхніть картоплю в пюре. Продовжуючи товкти, влийте суміш із блендера. Якщо вийшло занадто рідке пюре (це залежить від розмірів качана романо), можете випарити рідину на середньому вогні, часто помішуючи.
Приправте пюре сіллю за потребою. Подавайте гарячим.