Порції 8
Складові
Вершкове масло для приготування класичного салату Мімоза заздалегідь покладіть в морозильник.
Яйця для салату слід зварити вкруту. Для цього треба опустити їх у каструлю з водою та довести до кипіння. Продовжувати варити трохи більше 10 хв. (якщо яйця переварити, їх жовтки покриються нальотом свинцевого кольору). Готові яйця перекласти в каструлю з холодною водою, надколовши їх з тупого кінця (так яйця буде простіше очистити від шкаралупи). Дати охолонути, очистити.
Розділити яйця на білки та жовтки. Білки дуже дрібно нарізати ножем. Жовтки розім'яти виделкою (вони знадобляться для прикраси салату). Тарілки з білками та жовтками накрити.
Цибулю очистити, дуже дрібно нарізати ножем або натерти на великій тертці. Якщо цибуля дуже різка, посипати її 3-4 щіпками солі, перемішати і залити гарячою водою, а через 15-20 хв. відкинути на друшляк або на сито і обсушити.
Сир для салату Мімоза натерти на дрібній або середній тертці, накрити. У зелені обірвати грубі гілочки, все інше добре подрібнити ножем.
Рибу для салату Мімоза дістати з банки, видалити великі кісточки. Якщо консерви "в маслі", краще обсушити рибу від масла (воно, як правило, невисокої якості); використовуйте для цього складений у кілька шарів паперовий рушник. Покласти рибу в окрему тарілку і розім'яти виделкою або подрібнити її в блендері. До моменту початку викладання шарів всі інгредієнти повинні бути однакової температури, тому краще їх помістити на півгодини в холодильник.
У широке, але не дуже глибоке блюдо викласти шари салату Мімоза. Спочатку розподілити нарубані яєчні білки. Поверх білків викласти шар тертого сиру. Третім шаром викласти розім'яту рибу. Змастити цей шар майонезом.
Поверх майонезу укласти шар подрібненої цибулі. Наступний шар – половина розім'ятих жовтків. Жовтковий шар змастити майонезом, а потім посипати подрібненою зеленню. Поверх зелені натерти на дрібній тертці заморожене вершкове масло.
Як завершальний шар салату Мімоза протерти ложкою через сито жовтки, що залишилися.