Салат Мімоза класичний

Харчова цінність

Порції 8

Складові

1

Вершкове масло для приготування класичного салату Мімоза заздалегідь покладіть в морозильник.

2

Яйця для салату слід зварити вкруту. Для цього треба опустити їх у каструлю з водою та довести до кипіння. Продовжувати варити трохи більше 10 хв. (якщо яйця переварити, їх жовтки покриються нальотом свинцевого кольору). Готові яйця перекласти в каструлю з холодною водою, надколовши їх з тупого кінця (так яйця буде простіше очистити від шкаралупи). Дати охолонути, очистити.

3

Розділити яйця на білки та жовтки. Білки дуже дрібно нарізати ножем. Жовтки розім'яти виделкою (вони знадобляться для прикраси салату). Тарілки з білками та жовтками накрити.

4

Цибулю очистити, дуже дрібно нарізати ножем або натерти на великій тертці. Якщо цибуля дуже різка, посипати її 3-4 щіпками солі, перемішати і залити гарячою водою, а через 15-20 хв. відкинути на друшляк або на сито і обсушити.

5

Сир для салату Мімоза натерти на дрібній або середній тертці, накрити. У зелені обірвати грубі гілочки, все інше добре подрібнити ножем.

6

Рибу для салату Мімоза дістати з банки, видалити великі кісточки. Якщо консерви "в маслі", краще обсушити рибу від масла (воно, як правило, невисокої якості); використовуйте для цього складений у кілька шарів паперовий рушник. Покласти рибу в окрему тарілку і розім'яти виделкою або подрібнити її в блендері. До моменту початку викладання шарів всі інгредієнти повинні бути однакової температури, тому краще їх помістити на півгодини в холодильник.

7

У широке, але не дуже глибоке блюдо викласти шари салату Мімоза. Спочатку розподілити нарубані яєчні білки. Поверх білків викласти шар тертого сиру. Третім шаром викласти розім'яту рибу. Змастити цей шар майонезом.

8

Поверх майонезу укласти шар подрібненої цибулі. Наступний шар – половина розім'ятих жовтків. Жовтковий шар змастити майонезом, а потім посипати подрібненою зеленню. Поверх зелені натерти на дрібній тертці заморожене вершкове масло.

9

Як завершальний шар салату Мімоза протерти ложкою через сито жовтки, що залишилися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.