Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 1004.9
Складові
Приготуйте тісто для коржів Наполеона. Яйця збийте міксером із цукром та сіллю до отримання пишної маси однорідної консистенції. Кристаліки цукру повинні повністю розчинитись.
Сир протріть через часте сито і з'єднайте з яєчною масою. Соду насипте в маленьку мисочку, залийте лимонним соком або яблучним оцтом. Перемішайте і додайте до яєчно-сирної маси.
Борошно просійте. Всипте в приготовлену масу і ретельно вимісіть тісто для коржів Наполеона. Розділіть на 15 частин, складіть у велику миску. Верх затягніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 30 хвилин.
Для крему торта яйця збийте міксером із цукром. Додайте просіяне борошно. Знову збийте міксером до однорідної маси. Молоко доведіть до кипіння.
У кипляче молоко тонким струмком, помішуючи, влийте яєчну суміш. Варіть на маленькому вогні до загусання. Масу необхідно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла.
Основі крему дайте повністю охолонути. Вершкове масло наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин. Потім збийте міксером з вершковим сиром і порціями, збиваючи міксером на середній швидкості, введіть в охолоджену сирну масу.
Шматочки охолодженого тіста розкотіть у тонкі коржики діаметром 22 см і випікайте при 180 ° C до золотистого кольору (по 3-5 хвилин кожну). Коржам для сирного Наполеона дайте охолонути.
Коржі складіть один на одного, промазуючи кремом, залишивши верхній без покриття. Один-два можна розкрошити для прикраси. Не забудьте відкласти невелику частину крему!
Сирний Наполеон помістіть під невеликий прес і приберіть у холодильник на ніч. Перед подачею верх торта і боки покрийте кремом, що залишився і посипте крихтою.